\
NL FR DE
 

Ik weet precies wat mijn koffer weegt

“Superhandig, want zo kom je niet voor verrassingen te staan als je tijdens je citytrip te ‘zwaar’ hebt geshopt.”
(Amber)

Bekijk de 3-in-1 kofferriem

Nooit meer zonnebrand

“Een uv-armband die waarschuwt als de zon te sterk wordt? Zeker nuttig voor mijn kinderen. Mij geloven ze niet als ik zeg dat ze zich moeten insmeren, maar zo’n coole armband vast wel.” 
(Hilde)

Bekijk de uv-armband
KBC stelt voor … veilig op reis. Dat betekent niet alleen veilig op uw bestemming aankomen, maar ook uw huis veilig achterlaten én zorgen dat u uw bagage niet kwijtraakt onderweg. We vroegen aan 8 moeders hoe zij dat aanpakken.
"Inpakken en wegwezen"
“Ik heb een paar ‘inpaklijstjes’ gemaakt. Dan kan ik makkelijk en doelgericht inpakken afhankelijk van het soort reis dat ik ga maken.”
(Kathy)

"Herken uw koffer"
“Als we met het gezin op vakantie gaan, zorgen we altijd dat we onze eigen koffers makkelijk herkennen door er stickers op te plakken of een kleurige zakdoek aan het handvat te knopen.”
(Lyn)

Slim op reis dankzij onze moeders


 1. “Ik zorg dat ik een digitale kopie van mijn documenten in mijn dropbox heb staan. Je kunt ze bijvoorbeeld ook naar jezelf e-mailen. Dan heb je ze in geval van nood altijd bij de hand.”
  (Kathy)
 2. “Ik heb altijd een minireisapotheek in mijn handbagage, met een paar pleisters, pilletjes en ontsmettingsmiddel. Zonder ga ik echt de deur niet uit!”
  (Brigitte)
 3. “Als we met de auto op reis gaan, nemen we altijd extra water en proviand mee. Geen probleem als we dan eens in de file belanden.”
  (An)

Ga naar de shop

Verlies nooit meer uw bagage

De Trakdot Luggage is een klein apparaatje dat u in uw koffer of reistas steekt. Als uw vliegtuig is geland, krijgt u een sms’je om te melden dat de bagage veilig is meegekomen. En zijn uw koffers toch met het verkeerde vliegtuig mee? Dan zegt de Trakdot Luggage op welke luchthaven ze wél zijn, waar ook ter wereld.

 • “Ik ben mijn koffers al eens kwijtgeraakt en wist niet waar ze waren. Zo’n Trakdot Luggage was toen heel handig geweest.” (An)
 • “Superhandig, ook als je lang moet wachten op je bagage. Dan weet je tenminste al zeker dat je koffers op de juiste luchthaven zijn aangekomen.” (Krissy)
 • “Geeft een veilig gevoel als je dure spullen mee hebt, zoals duikmateriaal. Stel dat je ze kwijtraakt, dan weet je in elk geval waar je ze moet claimen.” (Kathy)
 • “Zeker nuttig als je veel vliegt of als je een tussenlanding met overstap hebt.” (Lyn)

Bekijk de Trakdot Luggage
Gaat u op vakantie? De KBC-Reisverzekering reist met u mee, ook als u dringend hulp nodig hebt, zoals bij autopech, ziekte of diefstal van uw documenten. En met de gratis KBC-Assistance-app kunnen we u nog sneller helpen, waar ter wereld u ook bent.

Bent u goed verzekerd?
Uw verzekeringstussenpersoon maakt graag tijd om samen uw verzekeringen te bekijken.

Maak een afspraak
 
 

Wist u dat...

… jaarlijks 10 000 stuks bagage definitief kwijtraken op de Brusselse luchthaven? Ook kunnen veel koffers niet worden terugbezorgd omdat er geen adres aanhangt. Vergeet dus uw adreslabel niet. En is uw bagage toch definitief kwijt? Dan is er nog altijd de bagageverzekering in de KBC-Reisverzekering.

… botsingen tussen skiërs dubbel zoveel hoofdletsels veroorzaken dan na een gewone val? Nog belangrijker is dat ze tot 2,5 keer vaker een hersenschudding veroorzaken. Een helm is dus een must op de piste. En raakt u toch gewond? Dan is er gelukkig de ongevallenverzekering in de KBC-Reisverzekering.

… een insectenbeet, een oppervlakkige brandwonde of een verstuiking uw vakantie danig in de war kunnen sturen? Zorg dus dat u een goed gevulde EHBO-doos bij de hand hebt. Neem eens een kijkje in de rubriek Gezondheid/EHBO in onze shop. In de verbanddoos die u daar ziet, zit alles wat u nodig hebt bij eerste hulp.

… uw verzekering reisgeschillen in de KBC-Reisverzekering u bijstaat als uw hotelkamer of vakantiehuis heel wat mankementen vertoont? Als u met de uitbaters niet tot een vergelijk kunt komen, zorgt KBC voor een minnelijke regeling en wordt een groot deel van uw verblijfskosten terugbetaald.

… u met de KBC-Reisverzekering ook verzekerd bent als u vlak voor uw vertrek ziek wordt en niet kunt vertrekken? U krijgt uw geld dan terug via de annuleringsverzekering zodat u later toch nog die droomreis kunt maken.