\
NL FR DE
 
 
Kopen
De moeders (en kids)

3 x droog over de festivalweide

Eén fikse regenbui is vaak al voldoende om het festivalterrein om te toveren in een modderpoel. Zo houd je je kostbare bezittingen – zoals je voeten! – toch droog:

 1. Festival Feet. Passen over elke schoen, houden voeten droog en … ze zien er super cool uit

 2. Waterdicht, transparant etui voor uw mobiele telefoon. Zo kunt u ook in regen en stof veilig het scherm bedienen.

 3. Een groter exemplaartje voor uw tablet!

Festival Feet bekijken

“Dat moet ik hebben!”
Micha, 17

Laat dikke portefeuilles maar thuis. Alles wat u op een dagtrip nodig hebt, past in deze zelfhechtende kaarthouder.

Kaarthouder bekijken
Het festivalseizoen is geopend! KBC sprak met 11 moeders én jongeren over muziek, modder en veiligheid. Ook een festivalganger in huis? Ontdek in de KBC-Preventieshop onze gsm-noodbatterij, hippe hoesjes voor droge voeten, … Kortom, álles wat ouders als muziek in de oren klinkt.
Vrienden uren kwijt
“Op een festival ben ik eens al mijn vrienden kwijtgeraakt, behalve één. Ik had toen nog geen gsm en die van hem was plat. Pas na het laatste optreden hebben we ze gevonden. Niet tof.” Micha (17)

“Een heel lijstje zorgen”
“Bij het eerste festival van mijn dochter had ik een hele lijst zorgen: bereikbaarheid, gehoorschade, hittegolf, … Ik heb wel vertrouwen in haar, maar je hebt niet alles in de hand.” Cathérine (52)

De eerste keer naar een festival.
De tips van moeders

 • Maak duidelijke afspraken: wanneer je elkaar belt, de ophaalplaats, … (Ann)
 • Bespreek mogelijke situaties: wat ze kunnen doen als ze vrienden kwijt zijn, hun portefeuille gestolen wordt, ziek worden, … (Tinneke)
 • Check of je kind de belangrijkste telefoonnummers uit het hoofd kent. Zo kunnen ze met een andere telefoon bellen als hun gsm plat of kwijt is. (Cathérine)
 • Weet met wie je kind weg is. Kan je je zoon of dochter niet bereiken, dan weet je welke vrienden je kan bellen. (Lieselot)
 • Bouw rustig op. De eerste keer gingen wij mee, nu gaat hij alleen en als hij volgend jaar vraagt om te mogen blijven slapen, zal dat wellicht mogen. (Ann)

5 manieren om uw gsm-batterij te sparen

De batterij blijft de zwakke plek van smartphones … Zo haalt u het maximum uit uw batterij:

 1. Beperk de helderheid van uw scherm
 2. Schakel Bluetooth, 3G, locatiediensten en meldingen uit.
 3. Hou uw telefoon zo koel mogelijk.
 4. Laat uw gsm niet vibreren.
 5. Toch plat? Gebruik de noodbatterij uit onze shop.

Noodbatterij bekijken
Een festival brengt onvermijdelijk risico’s met zich mee. Hoe voorzichtig u, uw zoon of dochter ook is, niet alles is te voorzien: een hittegolf, portefeuille verloren, ongelukkige val, …


Bent u goed verzekerd?
Uw verzekeringstussenpersoon maakt graag tijd om uw verzekeringspakket samen te bekijken.

Afspraak maken
 
 

Wist u dat...

… op concerten en festivals een geluidslimiet geldt van 100 dB(A), gemeten over één uur en 102 dB(A), gemeten over een kwartier? Zorg ervoor dat u uw oren niet te lang blootstelt aan sterke geluiden of draag oordopjes. Bij geluiden van 85 dB(A) bereikt u na 8 uur de veiligheidsgrens, 88 db(A) is 4 uur veilig , 91 db(A) maar 2 uur.

… als u uw huissleutel op het festivalterrein verliest, de KBC-brandverzekering bijdraagt in de kosten van de slotenmaker?

... Misschien huur je wel een luxe kampeerhuisje op de festivalcamping? Is jouw woning of dat van je ouders bij KBC verzekerd en woon je nog bij hen in ? Dan is je aansprakelijkheid voor eventuele schade aan deze vakantiewoning ook gedekt in die brandverzekering.

… als uw kind met een zonneslag, een gebroken arm na het crowdsurfen, … in het ziekenhuis belandt, een hospitalisatieverzekering zoals die van KBC heel wat zorgen kan wegnemen?